De derde graad is de Mastergraad ofwel Shinpiden.

Is Reiki deel geworden van je leven en heb je behoefte spiritueel verder te groeien én om Reiki aan anderen over te dragen? Dan is deze derde graad Reiki wellicht voor jou de weg. Dit vraagt om een bewuste keuze, tijd en toewijding. Het worden van Master is geen eindstation, maar een middel om dit spiritueel pad te bewandelen en Reiki te omarmen als onderdeel van je leven. 

Het pad van Reiki Master is een grote stap naar spirituele groei en stelt je in staat je eigen masterschap te creëren. Je kunt de inwijdingen verrichten en anderen in contact te brengen met de traditie van Usui Reiki Ryoho. Als Master ben je in staat om zelfstandig de Reiki I en II cursussen  te geven. 

De duur van het opleidingstraject is minimaal een jaar en zolang als nodig is om dit proces door te maken. In deze periode integreer je Reiki en de vier principes steeds meer in je leven en gebruik je Reiki om te werken aan je eigen blokkades. De bereidheid om dit proces van innerlijke groei aan te gaan is dus een voorwaarde. Je leert hoe je Reiki krachtig kunt overdragen aan cursisten. De opleiding bestaat uit individuele sessies, meerdere stages en het uitwerken van praktische- en huiswerkopdrachten. 

Het masterschap is een bijzondere stap die je zorgvuldig neemt. In de lijn van de traditie kies je als leerling de master die bij je past. Denk je dat ik dat voor je zou kunnen zijn dan nodig ik je van harte uit voor een oriënterend gesprek.

Ik ben sinds 2013 ingewijd als Reikimaster door Sunny Nederlof en Bas Buis en als Master aangesloten bij Reiki Alliance (Internationaal) en bij Reiki Ryoho (Benelux). 

Heb je Reiki I en II niet bij mij gevolgd of niet in de traditie van Usui Shiki Ryoho dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

De kosten voor Reiki III zijn volgens de traditie van Usui Shiki Ryoho altijd € 10.000,- Dit bedrag is in delen te betalen.