Reiki I Cursus

Wat is Reiki?

Het woord Reiki komt uit het Japans en betekent letterlijk: kracht van de zon, ook wel vertaald als universele levensenergie.

Reiki is een natuurlijke behandelwijze, een ontspannen manier om energie door te geven en te helen met je handen. Reiki is in staat het zelfherstellende vermogen te stimuleren en de energiedoorstroming te bevorderen. Een proces naar een nieuwe balans en het hervinden van je kracht!

Voor wie?

Een reiki cursus is er voor iedereen die zichzelf een mooi cadeau wil geven. De essentie van Reiki is eenvoudig; iedereen kan het leren en na de cursus gaat het vooral om het doen! Reiki is goed toepasbaar bij fysieke én psychische klachten en daarmee een uitstekende aanvulling op de reguliere gezondheidszorg.

Drie graden

Reiki als methode kent drie graden. Deze cursus betreft de eerste graad; een compleet afgerond geheel dat de cursist in staat stelt om zichzelf maar ook anderen te behandelen.

De cursus bestaat uit een aantal vaste onderdelen zoals het leren van de basisposities, de behandelmogelijkheden en de Reiki-beginselen. Er vinden 4 initiaties plaats om het contact met de Reiki-stroom tot stand te brengen. Uiteraard is er gelegenheid om elkaar te behandelen. De cursus wordt afgerond met een certificaat.

Door wie?

Sandra Jessurun is Reiki-master en heeft alle graden en bijbehorende processen op traditionele wijze doorlopen. Daarmee stamt zij in lijn af van de oorspronkelijke vormgever Mikao Usui .

Sandra Jessurun is aangesloten bij:

The Reiki Alliance (zie http://www.reikialliance.com/nl/master/)

de Reiki Ryoho Foundation (zie https://reiki-ryoho.nl/register-erkende-reiki-masters/).