Reacties van Shin-Do cursisten

 

Ervaringen van cursisten

 

"Het was een bijzonder weekend in een fijne groep.
De sfeer voelde goed waardoor iedereen zichzelf kon zijn en zijn emoties kon uiten.
Ook is Sandra een fijn en rustig persoon die alles goed kan overbrengen en kan relativeren. Het voelt goed om te weten dat de kracht in je zelf zit. En dat je daar dus zelf invloed op hebt. Alleen dit al geeft mij een sterk en vertrouwd gevoel."

E.S.

 

"Sandra, je opmerking dat er voor jou een leven voor- en een leven na Shin-Do is, wekte mijn nieuwsgierigheid. Dit gaf dan ook de doorslag om mij voor je tweedaagse cursus in te schrijven. Wat een goede beslissing! Je hebt ons zeer vakkundig en betrokken de zachte kracht van Ki laten ervaren. Hoe het kan weet ik niet, maar ik ervaar sindsdien dat er bij mij van binnen iets veranderd is. Alsof dingen waar ik tegen opzag (waaronder mijn grenzen aangeven) nu gemakkelijker en natuurlijker gaan. Mijn hoofd is rustiger geworden, en piekerimpulsen veeg ik direct weg door naar mijn Ki-punt te gaan. Nu zie ik opeens zo helder hoe problemen in het hoofd kunnen ontstaan, en daar een eigen leven kunnen gaan leiden. Eindelijk heb ik de knop gevonden waarmee ik dit kan omzetten. Bijna te eenvoudig om waar te zijn, maar dat is het wel! Ik ben erg benieuwd naar wat dit me nog meer zal brengen…

C.S

“Dank je wel voor een bijzonder, intensief en leerzame cursus. Ik heb een mooie week, vooral in Ki, achter de rug en merk vooral door de vele oefeningen hoe makkelijk het is om in Ki te zijn. Wat een kracht! Wat voel ik mij trots dat ik dit kan! Nogmaals wil ik je bedanken dat je mij hebt geleerd me dit eigen te maken.

M.L.”


“Ik ben niet zo van groepen en zeker niet van samen met wildvreemden in een groep, maar dat gevoel was heel snel verdwenen, mede door de prettige sfeer die er hing en de kleine groep. Wat er voor terug kwam was een ontspannen gevoel wat ik het hele weekend vast heb kunnen houden en ook nog daarna. Er was ruimschoots de gelegenheid voor eigen inbreng, zonder dat dit uitmondde in het vertellen van de "eigen verhalen".   Kortom, ik heb mijn Ki gevonden en laat hem niet meer los ;) 

M.V”


“Ik heb het weekend beleeft als heel mooi en leerzaam, de stap om het te gaan doen was er best wel maar je krijgt er zoveel voor terug. Als je zelf de tijd neemt wat dieper in jezelf te kijken, waarbij je ondersteund wordt door Sandra en je mede leerlingen, dan ga je inzicht krijgen in mogelijkheden die je daarvoor nog niet had gezien. Wij hebben deze cursus als man en vrouw samen gedaan en dat is zeer aan te bevelen, je hebt daarmee tevens een gesprekspartner. Deze cursus is ons zeer goed bevallen, en mede door de inzichten die we hebben gekregen hebben wij nu zoiets van wat is er nog meer.

J.B.”


"Ik vond de Shin do / Ki training verrassend, leerzaam en relaxed. De rust die het gegeven heeft is goed in de praktijk te brengen, ik heb er dagelijks een goed gevoel bij. 

H.B."